PIIGAB 900 típusú M-Bus Multi-átjáró

PIIGAB 900 típusú M-Bus Multi-átjáró az M-Bus mérők vezetékes M-Bus alapú távleolvasásához, akár
4 párhuzamos klienssel, 2x 10/100 Mbit Ethernet, TCP, UDP, soros kommunikáció, statikus vagy dinamikus IP DHCP-n keresztül, operációs rendszertől független, MODBUS / RTU Slave, a következő műszaki specifikációval:

A PIIGAB 900 átjáró különleges tulajdonsága, hogy egyszerre akár 4 klienssel is képes leolvasni a vezetékes M-Bus mérőket. A vezetékes M-Bus mérők leolvasása egyidejűleg a következő lehetséges módokon történhet:

  • Etherneten / Interneten keresztül
  • Soros kapcsolaton keresztül
  • Meglévő M-Bus Masteren keresztül

A fenti lehetőségekkel párhuzamosan egy Modbus kliens is csatlakoztatható, pl. egy M-Bus mérő értékeinek leolvasásához egy programozható logikai vezérlővel (PLC).
.

A PIIGAB 900 átjáró konfigurálása egy webes felületen keresztül történik, amelyhez a beépített webszerver segítségével lehet hozzáférni. A szerver és a kliens közötti kommunikáció HTTPS-en keresztül történik, az adatok titkosítása SSL használatával. Ez védi az adatokat, ill. a jelszavakat és egyéb érzékeny adatokat a megfigyeléstől.

A PIIGAB 900 átjáró tartalmaz egy MODBUS Slave eszközmeghajtó opciót. A MODBUS Slave önállóan vagy külső rendszerekkel, például SCADA-rendszerekkel vagy konfigurációs eszközökkel együtt használható.